UPDATED ACNE FULL COVERAGE FOUNDATION ROUTINE || VERONICA ONG


Okay guys, let’s start it with bare face. Well, the first step is I’ll spray the setting spray The setting spray that I recently use is Nyx Matte Finish and why I use a setting spray first? because after several times I tried the trick of spraying a setting spray first before wear my make up, I think my make up stays longer than usual. then let it dries… And next, for the primer, I recently use two primers, which are Matte Rescue Benefit Porefessional I use this primer when my skin’s super oily since my skin type is oily-combination so sometimes my skin can be super oily and sometimes it can be dry and now it is oily on my T-zone and cheeks area So I’m going to use this Porefessional Matte Rescue on my T-zone area… and also on the cheek area And next, since my chin area is super dry, so I use Illamasqua Hydraveil It’s super good for you guys who has dry skin. It’s seriously good! Well, yesterday, my chin was too dry, the skin’s even peeled off. So I used this Hydraveil before I wore my foundation, and my make up were not cracking. Inside the Hydraveil itself, there is a spatula, so I’m just going to take one scoop of it. about this much. Then I move it to my hand and apply it to dry area Okay, I’m done with the primer, but there is an addition for you who has super oily skin, if you guys has used primer for oily skin, has wore foundation for oily skin but they does not work, I had another tips for you guys who had this skin problem You can use eye primer on the most-oily area For me, the problem is on my nose area. Don’t ask me how oily my nose is… You can fried an egg with oil from my nose. So, for the eye primer, I’m using the eye primer from Catrice… and I’ll just apply it on super oily area, on this area of my nose, for example. Next, before I wear foundation, I’m going to use Porefessional Pore Minimizing Make up Well actually, this is a liquid foundation which is used to cover the pores But since its coverage is still not enough for me, who need full coverage, so I wear it as a base. Well, it’s super watery like a correction pen. The packaging looks like this and there is a brush at the bottom… Okay. Now, I directly drop the foundation to the sponge I usually only use two drops, and then I’m going to apply it to this cheek area… since it has the largest pores. Look how big the pores are on that area… So I will dot..dot..dot… After dotting, I will blend it using the same sponge We just need to tap it and it will cover the pores Okay. After they’re spread evenly, I will apply the color corrector first here I use green color corrector and the product that I use is from L.A. Girl A green color corrector is used to neutralize my redness around here like acne or the scars of it Don’t apply many of it at the same time, apply it gradually, little by little. So I suggest you to firstly put the product at the back of your hand Then we apply it to our face using our ring finger. Don’t put too much of it when you apply it since we’re only correcting, not covering So the color needs to be sheer and not dense Because if it’s too dense and you layer it with foundation the color of our foundation will turns into greenish color It looks silly if your face looks greenish, people will think you’re hulk So after tap it to redness area, don’t forget to blend it Drag it around. The main thing is apply as sheer as possible. Okay. We’ll move to the foundation As for the foundation, I have two favorite foundations The foundation that I love recently is 88 liquid foundation, but it’s brighter than my skin so I mix it with Loreal Infalible stay fresh foundation I had made a video of it, ‘My Top 3 Foundation’, this is one of them The L’oreal one has darker shade than my skin tone So I will mix these two products. I actually in love with L’oreal product, so if the shade matches you skin, I think wearing L’oreal is enough. For the mix proportions of the foundation, the 88 is one and half pump and and for L’oreal is only half pump Well, I will mix it using a spatula. And after it is mixed evenly, I will just… apply it to all over my face. I prefer to use buffing brush, and this brush is from Jessup Brush I have used this brush for 3 years and everytime I clean it, hair has not fallen out. Yeah probably only one and two has fallen out. But the shape of it is still good. And here I apply it with circular motion. Because circular motion can make the foundation set to the pores so it looks more flawless. and if you can, make it only one direction circular motion. If you don’t have buffing brush, you can use usual foundation brush, the flat one but you apply the foundation by pulling the brush down. So it covers the pores If you drag the brush up, the pores will be more visible. It surely looks, yes, too light but it’s okay, we will cover it with bronzer. And for the under eye area, I’ll use beauty blender. Well, I love to spray beauty blender with setting spray, so the make up becomes more long-lasting. Actually we has done with foundation, but I still want to use the beauty blender, and I’m going to tap it to all over my face. to make sure the make up, the foundation has set Next, I’m going to set the foundation using Catrice Nude Illusion Loose Powder Transparent Matt So, recently, this is the best loose powder… the best… I ever had. So, I’m going to bake under eye area While baking, don’t move, stay on your position, like this Because if you move, it will make… emm.. how to say it… it looks like we press and lock the make up If we move, it will create other strokes which we don’t want to be there The point is to hold the position and if you can, glance up or bow like this when you’re baking. and for the application, make sure to press it. so it will be absorbed well. Now I will swipe away the rest of it and bring it down so this side is also touched by the powder, therefore it is not sticky. And now I’m going to use Too Cool for School Artclass by Rodin Okay, now the nose has more pointed… I’m going to use highlight. For highlighting, I’m using Becca in Moonstone shade. Here, I’m going to use fan brush so it looks more natural After finish with highlighting, I’m going to spray the setting spray again to all over my face to set the make up. So this is the result. And usually, if I wear full make up like this, it will last all day, from day to night. I hope this video’s helpful for you guys, Please comment down below, what kind of video that you guys want me to film and yass thank you so much for watching don’t forget to like and subscribe and I’ll see you on the next video. Bye.

100 comments

sama banget ka aku jg di bagian idung sring bgt makeupnya cepet pecah 😭 thankyou ka vero tips nya , bkal ku cobaaaa 😘😘

rada ragu buat make pore filler soalnya kan itu masuk ke pori2 ya? terus kalo pake makeup remover sm toner dy bakal ikut kehapus ga (kluar dr pori2) ? ato stay didalem situ? wkwkk kudet males googling

hai kak bikin make up yg wajib di pnya buat pemula dong 😊😊😊 sekalian dong kak bikin produk make up lokal favorit kakak πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

verro kalau cuci muka udah coba pake alat pembersih gitu ga? kalau belum coba deh boleh merk apa aja. soalnya aku kmrn2 breakout terus juga tapi dengan pake alat pembersih jadi sisa makeupnya bener2 hilang gitu. dan skrng beneran sisa jerawatnya ajah…

new subscribers!!

dulu sempet ga tertarik sama vero, tp skrg im so in love! so informative! thanks dear, keep up the good work!

hi veronica,

i love watching all your videos, and i do started my youtube channel as beauty guru too.
tdk ada mksd menghina atau hal negatif, tapi aku ingin kasih saran untuk coba pakai OXY 10 sebagai obat jerawat, atau kalau takut terlalu keras bisa pakai OXY 5 dulu.
karna jerawat ku bersih tuntas sejak pakai OXY.
yang aku pakai sih OXY 10 karna jerawat ku hormonal acne, dan produk ini sudah aku pakai hampir 1th.

di oles ke jerawat nya saja, jangan dibaurkan ke seluruh wajah, karna kalau terkena bagian yg bukan jerawat agak perih. karna memang produk ini di dedikasikan hanya untuk mengempiskan jerawat jadi tidak bisa di oles ke seluruh wajah untuk mencegah jerawat ya.

**just advise ya, tidak ada mskd promote atau apapun itu πŸ™‚

demen sih liat vlogger yang beauty filter nya seperlunya bangaet. ato bahkan g pake. jadi orang2 tu expectation nya ttp realistis. Top dah πŸ‘

Cece cantikk coba minum antibiotik khusus jerawat –> clindamycin 3xsehari.. atau doxycyclin, biar antibodinya fokus ke hormon yg berlebihan ke minyak di muka..☺️

haiiiiii verooo, gimana perkembangan lg kmrn hasil vampire facialnya ? worth it ga dg harganyaa ? ngaruh ke pori2 ngga ? will you do it again ??? maaf nanya kebanyakaaan ><

makeup kayak gitu kan biasanya susah d hapus, tolong bikinin cara ngehapus full makeup biar bener2 bersih semua πŸ˜„

vero, foundation yg bagus utk foto studio apa ya? ak pakai foundation loreal tp hasilnya dia selalu gelap di wajahku waktu di foto padahal udh pakai lighthing tp kalau dilihat secara lngsung itu warnanya udh sma kulit aku, tp waktu difoto dia jd lebih gelap dr aslinya

yang aku suka dari tutorial ini, dijelaskan baiknya gimana. misal baking, jangan mengubah posisi dan harus ditekan. jadi aku ngerti tar pas praktekin. kalo tutorial lain banyaknya ya cuma apply aja tanpa dijelasin. atau kalo dijelasin pun ya cuma sekedar doank. Thanks all the tips yaa😘😘

kak kalo udah finishing minta tolong di bagian yg pori2 besar di zoom dong biar tau kalo produknya bner2 full coverage bisa nutupin pori2 dan kelihatan flawles . tolong ya kak soalnya pori2 q juga besar trus kalo pake fondation ttep keliahatan pori2nya jd malah jelek . makasih

kak aku kmaren jerawatan parah banget hampir semuka, terus aku pakein mediklin tr dan sekarang alhamdulillah banget udah tinggal komedo aja sedikit dimuka. mungkin kakak bisa coba siapa tau berhasil juga dikakak 😁

kak aku kmaren jerawatan parah banget hampir semuka, terus aku pakein mediklin tr dan sekarang alhamdulillah banget udah tinggal komedo aja sedikit dimuka. mungkin kakak bisa coba siapa tau berhasil juga dikakak 😁

klo pake l'oreal stay fresh foundation aja bs cover jerawat banget gak ?? trs 24jam bebas minyak kah? thanks πŸ˜„

kak buat apply foundi enakan mana pake stippling atau buffing brush? btw foundi 88 recomended for oily skin gak?

hi vero, bagus banget makeup nya. but can you please make this kind of flawless look by using drugstore product (since benefit stuffs are kinda pricey for me lol)

hi cantik .. kalau boleh aku saranin cuci mukanya ganti pake air oksigen .. itu bagus banget buat kulit sensitive kaya kita .. terbukti jerawat aku juga jadi ilang loh .. emang mahal sih .. tapi bisa pake air oksigennya 1 minggu 2/3 kali aja .. πŸ™‚
Semoga berguna

aku ada saran . kalo wajah gampang jerawat jgn punya kuku panjang . meskipun kku nya terawat but … bakteri ttp ada pasti …. ini saran aja . dr mama ku tercintah wkwk . 😘😘😘😘

Ce aku respect bangeet berani zoom mukaa padahal jerawatan, aku gapernah berani πŸ˜₯ habisnya mukaku pori2nya besar dan jerawatan! dan liat video2 dari cece bikin aku meningkatkan percaya diriku "wah muka yg jerawatan kayak cece aja bs banyak viewersnya, berarti it approved that many people yang aku kiranya disgusted ama muka jerawatan, rupanya banyak juga yang engga." makasih ce!!

Aku punya kulit acne kombinasi, terus kerja juga.bingung mau pake makeup yang gimana biar jerawat ngga meradang,tolong tipnya ya ❀ suka malu klo jerawatnya keliatan banget

Lol u should show ur before and after close up vid after u apply those thick foundation on skin after primer 😊

sumpah ya, ini bener bener beauty vlogger panutan. bener bener jujur ga banyak pake filter ato lighting yg berlebihan. benar benar menjawab semua masalah gue

mgkn fungsi primer tu buat nahan minyak ya kak.. q jrg pake primer si jdi habis meap lgsung melelh fondi nya klo buat panas2n gt. btw aq dpt bnyk ilmu dan tips di vidio kak veyo yg ini.. thx kak 😊

Leave a Reply